15a. Caroline Boenink

Kruiden die groeien in de achterhoek zijn zeer smaakvol voor een lekkere thee. De BoerenTempel is een fijne plek voor zingeving, retraite, teambuilding en strategische vergaderingen

Streekprodukt: Thee

Kruiden die groeien in de achterhoek zijn zeer smaakvol voor een lekkere thee.

Kruidengeneeskunde is zo oud als de wereld. Toen de mensen nog in de natuur leefden en hun intuitie of instinct volgden, zoals de dieren, grepen zij vanzelf naar het kruid, dat zij nodig hadden. Toen de mensen het verstand gingen ontwikkelen, raakten ze los uit hun verbondenheid met de natuur. Het ratio overstemde het instinct /intuitie. We raakten grotendeels weg van de natuur en daarmee de kruidenkunde. Ik zet deze oude wijsheid graag weer in het licht binnen mijn mogelijkheden. Voor mij is de kruidengeneeskunde een hobby en een aanvulling op mijn manier van begeleiden van mensen. Bij ons op de boerderij, hebben wij van de oude koeienstal een ontvangstruimte gemaakt om mensen te ontvangen. Deze ruimte hebben we BoerenTempel genoemd. Hier wordt enkel onze kruidenthee geschonken. Soms speciaal samengesteld voor de groep die ontvangen wordt.

Kruiden laten ons kenmerken zien die geneeskrachtig zijn voor de pijn in onszelf. Het blad van salie bijvoorbeeld lijkt op een ruwe tong en komt overeen met verkoudheid. Zo staan holle stengels van een plant voor werking op holle buizen in het lichaam, rode stengels zijn bloedzuiverend etc, etc. Ook hoe de plant groeit, bloeit en de plek waar het staat verraad de geneeskrachtige werking voor de mens. Smalle weegbree bijvoorbeeld staat vaak op plekken waar het makkelijk wordt overlopen en is precies voor dergelijke type mensen bedoeld. Om kracht bij te zetten. Dit fascineert mij en heb kruiden samengebracht die een thema raken en ondersteunen. Zo heb ik een spirituele thee en een retraite thee samengesteld met kruiden die t.a.v. dit thema betekenis hebben. Er volgen er meer……

Maar bovenal, het zijn gezonde thee’s en zeer mild van smaak.

Recreatie/verblijf: BoerenTempel

De BoerenTempel is een fijne plek voor zingeving, retraite, teambuilding en strategische vergaderingen

De BoerenTempel is een initiatief van Caroline Boenink die een praktijk voor persoonlijke groei heeft. Zij wil al jaren een groter centrum realiseren in haar eigen woonomgeving, waar mensen door zelfonderzoek antwoord kunnen vinden op de levensvragen die hen bezig houden. Zij biedt een programma aan waar mensen, weg van de waan van de dag, onder professionele begeleiding, gericht kunnen uitwerken wat voor hen op dat moment belangrijk is.

‘De BoerenTempel is als het ware geënt op het leven op onze melkveehouderij. Van het ritme op ons bedrijf gaat een natuurlijke rust en vanzelfsprekendheid uit. De koeien geven het goede voorbeeld: zij nemen de tijd om te herkauwen en halen zo het grootste rendement uit hun maaltijden. In mijn eigen praktijk zie ik terug dat mensen daar ook bij gebaat zijn: kauwen en blijven kauwen op de thema’s die zich aandienen en zo, stap voor stap, zelfinzicht ontwikkelen. Ik geloof dat wij in ons deel van de wereld voldoende vruchtbare grond, zon en regen hebben om die persoonlijke verdieping op onze eigen manier te doen: nuchter, respectvol, gegrond en vanuit het besef dat er meer is tussen hemel en aarde. We kunnen teruggrijpen op onze eigen tradities en wijsheid. ’t Komt niet uitsluitend uit het Verre Oosten, bij de Maya’s of de indianen vandaan,’ .

Programma BoerenTempel

 • Ontmoeting in verbinding ( Basiscursus om intenser te leven)
 • Werkmeditatie tot leven komen om 6.45 uur tot 7.30 uur (met volle accu naar het werk) + ontbijt
 • Retraite 1 dag en zomerretraite (Onthaasten en terug naar jezelf)
 • Ademsessies (groeien zonder woorden) Bevrijdend ademwerk
 • Op het eerste gezicht (Cursus maskers)
  Het pad van het hart (bewegingen (van het hart) door het leven heen) wat te doen na de rouwperiode
 • Opstellingen (familie, organisatie etc)
 • Wat bezielt je? Bezielt leven (afgestemd op eigen hartfrequentie)
 • Dagje Aarden!! Ontstressen met boerennuchterheid
 • Gezondheid/je lijf als toegangspoort (healing en Readings en kruiden, wandelingen, voeten lezen etc.)
 • Lezingen
 • Teambuilding 1 of meer dagen
 • Teamuitjes 1 of meer dagen
 • Groepsprogramma’s maatwerk 1 of meer dagen

Bezoekadres
Stikkenweg 21
7021 BN Zelhem

Telefoon
06-23433706

E-mail
carolineboenink.nl

Website
info@carolineboenink.nl