Imkerij Mebelder

Deze meer dan honderdjarige imkerij heeft honing en diverse honingproducten te koop. Ook zijn er een aantal gezellige vakantiehuisjes op de boerderij.

Deze meer dan honderdjarige imkerij heeft honing en diverse honingproducten te koop. Ook zijn er een aantal gezellige vakantiehuisjes op de boerderij.

Voordat we aan de Westendorpseweg het pad naar de imkerij inslaan, is er aan de linkerkant een bosje. Eigenlijk is het geen bos maar een populierenakker. De imker waar we op bezoek gaan, heeft voor het bosje en langs de weg wilgen en lindebomen gezet. In het voorjaar en in de zomer is het gezoem van de bijen niet van de lucht. Het is best bijzonder als je een bedrijf mag overnemen dat door je grootvader gesticht is en nu al meer dan 120 jaar bestaat. Marcel Mebelder was zo’n gelukkige. Arbeidsintensief is het wel. De bijen moeten naar de honingrijke plekken gebracht worden, daar waar veel linden staan of koolzaadvelden zijn, maar ook de fruittelers weten hem te vinden en huren een paar bijenvolken om hun boomgaard te laten bestuiven.
Er wordt heidehoning, lindehoning, koolzaadhoning en fruithoning geoogst en verwerkt op het eigen bedrijf.

Ook is het heerlijk om een vakantie door te brengen in één van de mooie, ruime vakantiewoningen. Compleet en gezellig ingericht. De woningen zijn zelfs helemaal door Marcel gebouwd en/of verbouwd met een fijne veranda om lang buiten te kunnen zitten. Op de boerderij is er veel te zien. Naast zoogkoeien met kalveren, een paar varkentjes en kippen, zijn er ook pony’s waar de gasten op kunnen rijden. De kerkuil heeft zijn plek, maar ook de steenuil wordt regelmatig gehoord. Vinken, mezen, mussen, duiven, de buizerd; we zien ze allemaal. Konijnen, hazen en reeën lopen in het veld en gasten hebben zelfs wel eens een vos gespot. In de speelweide kan volop worden gevoetbald of een partijtje volleybal worden gespeeld. Eri s een grote trampoline en een mooi klimrek met schommels en een zandbak. Gelegen in het gebied van de Slangenburg, dus prachtige wandel- en fietsmogelijkheden!

Bezoekadres
Westendorpseweg 10
7004 JD Doetinchem

Telefoon
0314-631236

Website
mebelder.nl

E-mail
m.mebelder@planet,nl

Openingstijden
De winkel kent geen vaste openingstijden, maar is geopend als er iemand thuis is.