15. Oudheidkundige Vereniging Salehem

Erfgoedmuseum Smedekinck is gevestigd in de prachtig gerestaureerde historische boerderij Smedekinck aan de Pluimersdijk 5 te Zelhem.

Historische boerderij Smedekinck

Erfgoedmuseum Smedekinck is gevestigd in de prachtig gerestaureerde historische boerderij Smedekinck aan de Pluimersdijk 5 te Zelhem. Deze werd reeds in 1341 genoemd als leengoed van het, door Ludger, gestichte klooster in Werden (Duitsland). De permanente expositie geeft u een inzicht in de ontstaansgeschiedenis en leefwijze van de Zelhemmers door de eeuwen heen. Verder zijn er doorlopend wissel- en themaexposities. Alle tentoonstellingsruimtes zijn op de begane grond en rolstoelvriendelijk. De deale, waar o.a. koffie, thee en fris verkrijgbaar zijn, biedt plaats aan ongeveer 80 personen. In de ontvangstruimte annex winkeltje biedt het museum diverse artikelen, boekjes, kaarten en routes te koop aan. Op het buitenterrein hebben wij enkele gezellige zitjes in de boomgaard met hoogstam fruitbomen, een oude waterput, een museumplein voor diverse evenementen, oude boerenwerktuigen, een boerenschuur en een waterkolk. Dit alles op slechts tweehonderd meter van de VVV-winkel. Rondom het met groen omzoomde terrein van Museum Smedekinck beginnen en lopen een aantal wandel- en fietsroutes, o.a. de Smoks Hanne-route, TRAP-route en Nordic Walking.

Bezoekadres
Pluimersdijk 5
7021 HW Zelhem

Telefoon
0314-620664

Openingstijden
Van 1 april tot 1 november op dinsdag, woensdag en donderdag (extra op vrijdag in juli en augustus) van 14.00 uur tot 17.00 uur. In de mei-, herfst- en kerstvakantie zijn andere openingstijden mogelijk.